هنگام بروز هر گونه عارضه جانبی مصرف دارو باید از قطع خودسرانه تغییر زمان و کاهش مقدار مصرف دارو پرهیز کرد در این گونه موارد بلافاصله با پزشک معالج خود یا با مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارویی به شماره تلفن 6404223 تماس بگیرید . |
81 |
زمانی که احساس می کنید تشخیص پزشکی که مراجعه نموده اید صحیح نیست،ویا زمانی که با یک حالت نادر یا شدید برخورد میکنید، ویازمانی که روش درمانی فعلی جوابگوی بیماری شما نیست و در نهایت زمانی که پزشک شما روشی را پیشنهاد میکند که پرخطر، پرهزینه و آزمایشی است.بهتر است با پزشک دیگری نیز مشورت کنید و حتی میتوانید اطلاعات پزشک دوم را نیز با اولین پزشکی که به وی مراجعه کردهاید، در میان بگذارید |
82 |
فندق به دلیل دارا بودن مواد نشاستهای، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن، غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند است. همچنین این گیاه برای تقویت بدن به ویژه در دوره نقاهت مفید و مقوی رودهها و معده است. فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچ وجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن باعث ایجاد نفخ، گاز شکم و استفراغ میشود. |
83 |
برای حفظ سلامت پوست استفاده از لباس ضخیم با بافت فشرده، استفاده از کلاههای لبهدار و پهن، عینکهای محافظتکننده در مقابل نور آفتاب و بکارگیری کرمهای ضدآفتاب در مقابل نور آفتاب توصیه میشود. کرم ضدآفتاب باید بین 15 تا 30 دقیقه قبل از قرارگرفتن در معرض آفتاب استفاده شود. لازم است کرمهای ضدآفتاب به مقدار کافی و در حد یک لایه ضخیم روی پوست مالیده و از صرفهجویی در مصرف ترکیبات ضدآفتاب خودداری شود. |
84 |
آگاهی و مراجعه منظم پزشکی دو عامل مهم در پیشگیری و درمان به موقع سرطان است. اگر هر یک از علایم زیر در شما ایجاد شد حتما با پزشکتان مشورت کنید. 1ـ تغییر در عادات دفع مدفوع یا ادرار 2ـ زخمی که تمایل به بهبود یا التیام ندارد. 3ـ خونریزی یا ترشح غیرطبیعی از مجاری طبیعی بدن 4ـ توده یا برآمدگی در پستان یا هر جای دیگر بدن 5ـ اشکال در بلع و هضم غذا 6ـ سرفههای مداوم یا گرفتگی مزمن صدا 7ـ هرگونه تغییر در زگیل یا خالهای موجود در بدن |
85 |
استفاده از کیسههای بازیافتی برای عرضه مواد غذایی توسط مرکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی ممنوع است. خانوادهها باید از فروشندگان بخواهند بجای کیسههای مذکور از کیسههای پلاستیکی غیربازیافتی و به رنگ روشن استفاده کنند. |
86 |
خوردن سبزیها به صورت خام باعث افزایش جذب مواد آلی، معدنی و ویتامینهای آنها میشود استفاده از سبزیهای خام برای سلامت بیشتر توصیه میشود. اما در مورد هویج، اگر هویج را پخته و به صورت پوره مصرف شود، آنتی اکسیدان و کربونیک اسید که از مواد مورد نیاز بدن برای سوخت و ساز هستند 34 درصد افزایش مییابد. همچنین هویج پخته، در بدن در برابر هجوم مولکولهای بیماریزا به ویژه سرطان مقاومت میکند. |
87 |
زنان باردار از خوردن غذای زیاد باید پرهیز کنند. زنان باردار؛ هیچگاه نباید تصور کنند که باید به اندازه دو نفر غذا بخورند. زنانی که وزن زیادی دارند در معرض ابتلا به چاقی در آینده به ویژه در دوران بارداری قرار دارند. و به دلیل تاثیر نامطلوب چاقی بر زنان باردار این زنان باید در طول دوران بارداری تغذیه مناسب و معقول داشته باشند. |
88 |
برای کم کردن اضطراب در مطبهای دندانپزشکی 1- معمولا بهتر است نگرانی و اضطراب خود را به اطلاع دندانپزشک خود یا متصدیان دندانپزشکی برسانید 2- سعی کنید زمانی را برای رفتن به دندانپزشکی انتخاب کنید که احساس فشار کمتری میکنند و نیز کمتر شتابزده هستید.3- اگر صدای خالی کردن دندان، شما را آزار میدهد یک رادیو ضبط پورتابل و هدفون به همراه داشته باشید و به موسیقی مورد علاقه خود در حین کار گوش کنید. |
89 |
بیشتر زنان باردار میتوانند بدون هیچ ناراحتی با هر وسیله نقلیه اعم از خودرو، قطار، هواپیما و کشتی مسافرت کنند. نشستن به مدت طولانی در خودرو یا هر وسیله نقلیه دیگر باعث افزایش احتمال لخته شدن خون در رگها میشود بنابراین مناسب است که زنان باردار پس از طی مسافرت 150 تا 300 کیلومتر 5 الی 10 دقیقه به حالت درازکش استراحت کنند. |
90 |
2میلیون آمریکایی سالانه دچار سوختگی میشوند که از این میان 112 هزار مورد مربوط به سوختگی با آب داغ است. در این کشور هر ساله 37 هزار نوجوان و کودک زیر 14 سال قربانی سوختگی هستند که در حدود 18 هزار تن از آنان را کودکان زیر 5 سال تشکیل میدهند. به علاوه حدود نیمی از سوختگیهای آب داغ به دلیل این است که والدین کودکان خود را در آب بسیار داغ حمام میکنند. . سعی کنید دمای اب شیرآب گرم را زیاد نکنید و کودک را در محلی قرار دهید که دور از شیر آب باشد و نتواند آن را بچرخاند. |
91 |
خربزه درجه قلیایی خون و سلولهای بدن را بالا برده و سموم آن را خنثی و دفع میکند. همچنین، فسفر موجود در خربزه باعث تقویت سلولهای مغزی و فعالیت اعصاب میشود و کلسیم آن در تقویت عضلات، تکمیل استخوانبندی و رشد و نمو کودکان مؤثرست. خربزه باعث افزایش میزان ادرار، عرق و شیر میشود و ویتامینهای موجود در خربزه در ایجاد نشاط و فعالیت اعصاب نقش موثری دارند. خربزه دارای مقدار زیادی پکتین و مواد معدنی مثل پتاسیم، منگنز، فسفر و کلسیم است. |
92 |
لیموترش به هضم غذا کمک کرده و برای کبد و سالم نگهداشتن شرائین مفیدست. لیموترش برای معالجه روماتیسم، رفع تشنگی و جلوگیری از تهوع مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر ترکیبات لیموترش میتوان به ویتامینهای A و B و املاحی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم اشاره کرد. با مصرف مناسب این میوه، میتوان انگل، سر درد، کمر درد، دردهای کلیه و شکم و کم خونی را برطرف کرد و نیز آب لیموترش ضدسرخک، ضدآبله مرغان و مخملک است. |
93 |
برای جلوگیری از مسمومیت کودکان 1- هرگز هیچ بخشی از یک گیاه ناشناخته یا قارچ را نخورید. به کودکان خود نیز بیاموزید که هرگز برگها، ساقهها، پوست، دانه، هستههای گیاهان را وارد دهان خود نکنند. 2- اطمنیان حاصل کنید که گیاهان سمی منزل، دور از دسترس کودکان خردسال شما قرار دارند. همچنین پیاز گلهای باغی و دانههای آنها را از دید کودکان دور نگه دارید. 3- هیچگاه تصور نکنید که یک گیاه به دلیل این که پرندگان و حیوانات از آن تغذیه میکنند، سالم و مطمئن است. |
94 |
سالمندانی که به فعالیتهای بدنی مانند پیادهروی، ورزش و تفریح میپردازند 28 درصد کمتر از سالمندان همسال غیرفعال خود در معرض مرگ و میر قرار دارند. طول عمر سالمندانی که در هفته یکبار به ورزشهایی مانند راه یافتن سریع، دویدن یا دوچرخه سواری میپردازند 40 درصد از همسالان بیتحرک خود بیشتر است. |
95 |
هنگام مسافرتهای خارجی باید از پاها به خوبی مراقبت کرد. در مسافرتهای طولانی، مسافران باید از کفشهای راحت و مخصوص پیادهروی استفاده کنند. برای پیادهروی هیچگاه پا برهنه نباشند چرا که همواره بسیاری از باکتریها، انگلها و کرمهای مختلف در خاک زندگی میکنند که میتوانند در صورت برهنه بودن به پاها حملهور شوند. به علاوه برای پیادهروی در سواحل، کفش صندل یا دمپایی به همراه داشته باشید. |
96 |
باتوجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماریهای عفونی در این فصل خانوادهها باید به سلامت مواد غذایی خارج از منزل اطمینان و سپس آن را مصرف کنند و از مصرف آب میوههایی که کنار خیابان به فروش میرسند اجتناب کنند آبمیوههای شیرین محیط مناسبی برای انتقال بیماریهای میکروبی، اسهال، استفراغ و حصبه است. توصیه می شود از آبمیوههای بستهبندی استفاده کنند. |
97 |
بیماران دیابتی در رژیم غذایی خود حتما از ماهی استفاده کنند.مصرف منظم ماهی خطر بروز نارسایی کلیه را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد. مصرف ماهی میزان دفع ادراری پروتئین آلبومین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک به گونه مؤثری کاهش میدهد. وجود 53 گرم گوشت ماهی در رژیم غذایی روزانه بیماران دیابتی احتمال ابتلای این بیماران به نارسایی کلیه را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. |
98 |
در هنگام دعوای خواهران و برادران در سنین خردسالی والدین باید در این شرایط از کلنجار رفتن با کودکانشان خودداری کنند. آنها باید محیط را ترک کرده و به موضوع دیگری فکر کنند و به کودکان اجازه دهند که به کار خود ادامه دهند. برای کودکان کتابها و مقالاتی درباره روابط خواهران و برادران بخوانند. والدین باید از گفتن عبارات مقایسهای در برابر کودکان مثل این که چرا تو مثل برادرت منظم نیستی؟ خودداری کنند. |
99 |
غذای زن باردار باید حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی بویژه ویتامینها، فولات، ویتامین B6 ، C، D و املاحی مانند آهن، روی و کلسیم باشد. افزایش وزن در زنان با وزن طبیعی ١١ تا ٥/١٢ کیلوگرم، در زنان لاغر ٥/١٢ تا ١٨ کیلوگرم و در زنان چاق حدود ٧ کیلوگرم به وزنشان افزوده شود. زنان باردار باید از ٤ گروه مواد غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه گوشت، تخممرغ، حبوبات و مغزها، میوهها و سبزیها، شیر و لبنیات، گروه متفرقه (چربیها و شیرینیها، ترشیها در حد تعادل) مصرف کنند. |
100 |
آب پرتقال و توت فرنگی به دلیل دارا بودن ویتامین ث سبب فعالیت بیشتر بدن برای ساخت کلاژن میشود، که این امر لطافت پوست را به همراه دارد.گوجه فرنگی، اسفناج و گریپ فروت به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدانها، ویتامین C ، E و بتاکاروتین، سبب کاهش چین خوردگی صورت و خشکی پوست میشوند. |
101 |
چای دارای مادهای به نام تانن است که با آهن موجود در منابع گیاهی، ترکیبی به نام تانات آهن ایجاد میکند که مانع جذب آهن و موجب دفع آن از بدن میشود. عوامل مختلفی مانع جذب آهن غذا و باعث دفع آن از بدن میشود از جمله نوشیدن چای بلافاصله پس از غذا. احتمال کمبود آهن در بدن و کم خونی ناشی از فقر آهن به خصوص در گروههای آسیبپذیر مثل کودکان و نوجوانان دختر، زنان باردار و سالمندان زیاد است |
102 |
استرسهای زیاد باعث بروز بیماری آفت میشود نگرانیهای زیاد و استرسها نظیر استرسهای ناشی از امتحان و یا بروز جنگ و بمبارانها میتواند تاثیر زیادی در بروز آفتهای دهانی داشته باشد. همچنین کمبود ویتامین B12 و کمبود ویتامین C به عنوان دیگر عوامل مهم در بروز این بیماری دهانی مطرح می باشد |
103 |
جعفری منبع مهم و خوب کلروفیل،آهن، مواد آلی، کلسیم، فسفر، منگنز، ویتامین A و B است. جعفری برای کم خونی، بیماریهای کبد و آسم مفید است. همچنین، برگهای تازه و تخم جعفری نفخ را در معده و رودهها از بین میبرد و آب آن به عنوان ضدقولنج در رفع نفخ شکم بچه مؤثرست. استفاده از جعفری تازه به طور خام در سالاد علاوه بر داشتن طعم قوی و مزه ملایم مصرف آن همراه با سیر، پیاز و موسیر بوی تند آنها را از بین میبرد. |
104 |
به منظور حفاظت از پوست در برابر اشعه خورشید استفاده از کرم یا لوسیون ضدآفتاب با فاکتور حفاظت خورشیدی (SPF) حداقل 15 و بکارگیری از آن 20 تا 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ضروری است.در صورت شنا کردن و یا عرق کردن زیاد بهتر است که به دلیل احتمال پاک شدن پوشش قبلی مجددا از کرم در طول روز استفاده شود. کلاه مناسبترین پوشش برای جلوگیری از برخورد آفتاب با پوست صورت است، شن، آب و برف میتواند نور خورشید را منعکس کرده و میزان پرتوهای آن را افزایش میدهد |
105 |
با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش مصرف بستنی و انواع نوشیدنیها به منظور حفظ سلامت خود از آبمیوه و بستنیهای بستهبندی که دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت هستند استفاده کنید.وحتیالامکان از مصرف آب میوهها و بستنیهای رنگارنگ و طعم دار که به صورت فلهای و بدون بسته بندی در بعضی از آب میوهفروشیها عرضه شده و احتمال سو استفاده از رنگها و طعمدهندههای مصنوعی و غیر مجاز در آنها وجود دارد خودداری نمایید. |
106 |
با خوردن توت فرنگی میتوان عمری طولانی داشت.توت فرنگی میوهای مقوی و برای درمان نقرس و بیماری سنگ مثانه مفید است. با آنکه توت فرنگی دارای قند است، اما برای بیماران دیابتی مضر نیست. توت فرنگی سرشار از ویتامینهای B، C، فسفر، آهک، منیزیم، پتاسیم، سدیم و قند، آهن، ید و ... است. |
107 |
رفلاکس معده(ترش کردن)- یکی از بیماریهای شایع دستگاه گوارش-است که در این بیماری به دلیل ناکارآمدی دریچه اتصالدهنده مری به معده دچار نارسایی میشود و درمان دارویی مشخص ندارد و عموما" از داروهای خنثیکننده اسید معده استفاده میشود. بیماران مبتلا باید از مصرف غذاهای بسیار چرب(کره، ماست چرب، خامه)، مواد بسیار شیرین(مربا)، قهوه، شکلات، نوشابه، ادویهجات و الکل اجتناب کنند. |
108 |
آناناس بهترین وسیله پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام است. آناناس حاوی مقدار زیادی قند و مواد غذایی مفید برای بدن است که به راحتی جذب میشود و دارای آنزیمهایی است که به هضم غذا کمک میکند. خوردن سه تکه آناناس تازه یا یک و نیم فنجان آب آناناس را در صورت احساس درد حلق بر اثر سرماخوردگی توصیه میشود.ولی کنسرو آناناس ارزش غذایی خود را از دست میدهد |
109 |
داروهایی که اغلب برای تسکین دردهای ناشی از پوکی استخوان مصرف میشوند عبارت از گلوکوزامین و سولفات کوندروئیتین است. چنانچه مطمئن هستید دردهای مفاصل شما ناشی از ابتلا به پوکی استخوان است و با پزشک خود مشورت کردید و پس از آن تصمیم گرفتید از این مکملهای دارویی ضدالتهاب استفاده کنید، محصولاتی را انتخاب کنید که از سوی شرکتهای معتبر داروسازی تولید میشوند و با مطالعه بر چسب روی دارو از صحت مواد تشکیل دهنده آن مطمئن شوید. |
110 |
هویج یک قلیاییکننده و سرشار از ویتامین A است و با مقدار زیاد سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و گوگرد تقویتکننده بوده ولی هنگام جوشیدن، میزان پتانسیل آن به یک سوم و مقدار آهن آن نیز به یک چهارم تقلیل مییابد و سایر مواد معدنی آن نیز کم میشود، ولی میزان بتاکاروتن آن تغییری نمیکند همچنین، هویج سیستم بینایی را تقویت کرده و ویتامین C و A موجود در آن برای افزایش دید و نور چشم مفید است.و هویج انسولین گیاهی است و برای بیماران مبتلا به بیماری قند و به علت داشتن آهن برای مبتلایان به فقر آهن نیز مفیدست. |
111 |
برای رفع سکسکه نعناع بخورید. برگهای تازه نعناع سرشار از ویتامینهای A، B، ،C کلسیم، گوگرد و کلر است. نعناع دارای قند و بویی معطر بوده و در غرب به عنوان یک غذای سالم و خوش خوراک مصرف میشود. نعناع در رفع نفخ معده و درد شکم مفید بوده و سوء هاضمه را نیز برطرف میکند؛ |
112 |
کمبود ویتامین D علاوه بر آن که فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای استخوانی و پوکی استخوان میکند، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای دیگری از جمله سرطان، فشار خون بالا و افسردگی را نیز افزایش دهد. رشد قابل توجهی از شیوع بیماریهای ناهنجاری سیستم دفاعی بدن و فلج چندگانه، روماتیسم مفاصل و دیابت در کسانی که دچار کمبود ویتامین D هستند دیده شده است. میزان مورد نیاز هر فرد به این ویتامین را 1000 واحد در روز است که قرار گرفتن 5 تا 15 دقیقه در برابر خورشید امکان تولید این ویتامین را در بدن فراهم میکند. |
113 |
عینک های آفتابی خیلی تیره برای چشم نامناسب است و به دلیل باز شدن مردمک چشم در پشت شیشه عینک و وارد شدن نور زیاد به شبکیه چشم، از این عینکها استفاده نکنید. بهترین رنگ را برای عینک آفتابی خاکستری و قهوهای است . عینک آفتابی استاندارد برای کارهای متداول روزانه اگر بتواند 15 تا 25 درصد نور را از خودش عبور دهد مناسب است. عینک آفتابی که 8 تا 12 درصد نور خورشید را به چشم برساند برای خلبانها، اسکیبازان، کوهنوردان در ارتفاعات بالا مناسب است. |
114 |
مصرف برخی داروها پیش از آزمایش ازدواج در جواب آن اختلال ایجاد میکند، لذا آزمایشدهندگان 10 روز قبل از آزمایش باید از مصرف این داروها خودداری کنید. این داروها را شامل «استامینوفن کدئین»، «آسپرین کدئین»، «پرومتازین»، «هیدروکسی زین»، «رانیتیدین» و «دیکلوفناک» است. |
115 |
هنگام وقوع زلزله باید از تجمع در اطراف اتوبانها و خیابانها خودداری کنید.حفظ آرامش و خونسردی را هنگام وقوع زلزله ضروری است افرادی که در طبقات پایین ساختمان هستند در اسرع وقت باید به یک محوطه باز مراجعه کنند.افرادی که در طبقات بالای یک ساختمان هستند در درون راهروهای باریک و به دور از پنجره یا در کنار چارچوبهای در که فاقد شیشه هستند در حالت چمباتمه با حفاظت از سر (دستها روی سر) و یا در کنج دیوارهای اتاق به حالت چمباتمه قرار گیرند. |
116 |
مصرف مواد غذایی فرآوری شده که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده و قند و نمک است و نیز زیادهروی درمصرف غذاهای ناسالم و روغنهایی که منشاء حیوانی دارند و تغییر در سبک زندگی که موجب تحرک جسمانی کمتر و استفاده از غذاهای پر انرژی است از عوامل اصلی افزایش شدید چاقی و بیماریهای مزمن در جهان است که براساس یک نمونه از آمار اعلام شده هماکنون بیش از 1 میلیارد نفر در جهان اضافه وزن دارند و 300 میلیون بنابر معیارهای پزشکی دچار چاقی مفرط هستند. |
117 |
استفاده از لوازم آرایشی غیراستاندارد نیز نقش مؤثری در کاهش لطافت پوست دارد. مصرف ویتامینها به صورت دارو یا شستن صورت با صابون حاوی روغن با مواد لطیف کننده که میزان اسید پوست را متعادل میکند، شستن صورت با آب سرد و ولرم و نوشیدن روزانه 3 لیتر آب کمک زیادی به لطافت پوست شما میکند. 70 درصد پوست از آب تشکیل شده و این میزان آب به پوست نرمی و لطافت میدهد بنابراین در مصرف زیاد آب دریغ نکنید. |
118 |
کسانی که روزانه 4 قاشق عسل مصرف میکنند آنتی اکسیدان بیشتری در خون ذخیره میکنند، در نتیجه از گرفتگی رگهای خونی آنها جلوگیری میشود. آنتی اکسیدان مادهای است که از بافتهای بدن در مقابل اکسیژن تهاجمی محافظت میکند. هرچه رنگ عسل تیرهتر باشد به همان اندازه حاوی پیوندهای مفید بیشتری است. |
|
سیب باعث پاک کردن معده، تقویت فکر، سلسله اعصاب، قلب و کبد، درمان اسهال و پایین آورنده تب و بوییدن آن نیز برای رفع تنگی نفس بسیار سودمند است. وی گفت: این میوه حاوی انواع ویتامینها، آهن، کلسیم، مس، روی، اسیدهای آمینه، مواد پروتئینی است و با داشتن الیاف سلولزی از بروز سرطان پیشگیری میکند. هر شب قبل از خواب سیب بخورند و این میوه به علت داشتن «ید» برای تقویت غده تیروئید بسیار مفید است. |
119 |
خوردن کاهو به علت داشتن کلروفیل، بوی بد سیر را از بین میبرد. سیر در درمان بیماریهای قلبی، سل، بیماریهای ریوی، فشار خون، سیاه سرفه، دیابت، سرطان، تومور، آسم، التهاب مفاصل، کهیر و کلسترول تاثیر دارد. افراد میتوانند برای رفع بوی سیر نیز یک یا دو دانه قهوه بو داده را چند دقیقه جویده و فرو دهند |
181 توصیه پزشکی
برای رفع وجود احتمالی ویروس آنفلوآنزای پرندگان، باید غذاهای حاوی گوشت ماکیان رابا۷۰درجه سانتیگراد و حداقل به مدت ۳۰دقیقه طبخ کنید. و برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان از مصرف تخممرغ نیمپز و خام نیز پرهیز شود. همچنین در صورت دیدن پرنده تلف شده درمحل زندگی خود، بلافاصله آن را به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و یاخانه بهداشت اطلاع دهید. |
1 |
هنگام تهیه غذا ؛ برای حفظ ویتامین های برنج و حبوبات بخصوص ویتامین ب موجود در آنها بهتر است : حبوبات قبل از مصرف در آب خیسانده نشود و فقط شسته شوند . در مورد برنج نیز باید گفت که اگر سه بار شسته شود تقریبا بیشتر ویتامین ب موجود در آن شسته شده و از بین خواهد رفت |
2 |
ارتباطهای عاطفی مادران باردار با جنین، موجب می شود این نوزادان در آینده از سلامت روانی بیشتری برخوردار شوند. ارتباط عمیقی بین مادر باردار و جنینش وجود دارد. به ترتیبی که مسائل و مشکلات روانی مادر می تواند اثر مستقیمی روی جنین او بگذارد. رابطه عاطفی مادر با فرزند رابطه ای است که تاثیرات آن در سالهای بعد از تولد نوزاد بیشتر مشاهده می شود. |
3 |
در پی کشف ویروس آنفلوآنزای مرغی نوع H5N1 در ترکیه و رومانی و سپس در روسیه و چین، اکنون بیم آن میرود که این ویروس در سراسر اروپا و آسیا منتشر شود. اما خوشبختانه در صورت کنترل صحیح طیور و جلوگیری از نشستن پرندگان وحشی در محلهای نگهداری مرغ و پرندگان خانگی، میتوان تا حد زیادی از انتشار ویروس و انتقال آن به انسان جلوگیری کرد. انسان از طریق تماس نزدیک با پرندگان زنده و بیمار مبتلا میشود؛ همچنین، ویروس از طریق استنشاق مدفوع خشک شده پرنده نیز به بدن انسان راه مییابد. |
4 |
عنصر روی یک ماده معدنی کمینه است که برای حفظ سلامت بدن ضروریست.بهترین منابع غذایی حاوی عنصر روی شامل غذاهای حیوانی مانند صدفهای خوراکی، گوشتهای کاملا لخم و بدون چربی، گوشت مرغ، ماهی و گوشت اعضای حیوانات هستند. فرآوردهای لبنی و تخممرغ نیز مقادیر کمتری از عنصر روی را تامین میکنند. همچنین عنصر روی که در شیر مادر وجود دارد بهتر از آنچه در شیرهای فومولی و شیر گاو است جذب بدن نوزاد میشود. |
5 |
اگر مشکلات زیر را قبل از سفر احساس میکنید رفتن به سفر را به وقت دیگری موکول کنید. اگر شب قبل از سفر و به خصوص اواخر شب احساس پری و غرغر شکم کردید و در صبح دفع مدفوع اسهالی را دارید به سفر نروید. اگر عطش فراوان دارید و احساس پری و همچنین دفع مدفوع اسهالی دارید به سفر نروید. اگر موقع برخاستن از خواب استفراغ بدون تهوع داشتید و گرفتگی عضلات پشت ساق پا دارید به سفر نروید. |
6 |
از علائم بیماری وبا، بیحالی، ضعف، از دست رفتن آب بدن و سرانجام آسیب کلیوی در فرد است. لذا با توجه به فصل تابستان و مسافرت، بهترست مسافران از مصرف آب و مواد غذایی مشکوک به شدت پرهیز کنند و حتما از آب لولهکشی یا از بطریهای آب معدنی استفاده کنند و در صورت استفاده از آب چاه، قنات و چشمه آن را به مدت چند دقیقه بجوشانند و بهداشت فردی و عمومی را رعایت کنند. |
7 |
مصرف تن ماهی و ماهی پخته خطر بروز سکته مغزی را در دوران کهنسالی کاهش میدهد. خوردن ماهی سرخ شده یا ساندویج ماهی خطر این عارضه را افزایش میدهد. تاثیر ماهی بر روی بیماریهای قلبی - عروقی نیز به نوع پختن این ماده خوراکی و مصرف آن در شیوههای مختلف پخت بستگی دارد. |
8 |
بستنی یکی از بهترین مواد ماههای گرم سال است که مصرف آن میتواند در تامین کلسیم مورد نیاز بدن کودکان مؤثر باشد. این ماده غذایی عناصر و مواد ارزشمندی همچون کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامینهای A و B و C، پروتئین، کربوهیدرات و .. را در خود جای داده است. به خاطر افزایش میزان میکروارگانیسمهای شیر در مدت کوتاه، بهتر است بستنی تهیه شده از شیر پاستوریزه مصرف شود و از طرفی دیگر بایستی میزان و نوع مواد نگهدارنده، مواد رنگی، نوع بستهبندی و استانداردهای یک بستنی مورد توجه قرار گیرد. |
9 |
اگر فردی مدت زیادی در هوای گرم تابستان تحت تابش آفتاب و یا در محیطهای گرم مانند کورههای حرارتی فعالیت کند، دچار گرمازدگی میشود. گیجی، استفراغ، سستی عضلات، کاهش فشار خون، رنگ پریدگی، چسبناک و مرطوب شدن پوست بدن، تنفس صدادار، نبض سریع و جهنده و نهایتا اغماست و افزایش درجه حرارت بدن که گاهی به 40 درجه سانتیگراد هم میرسد علایم و نشانههای گرمازدگی است. صورت برافروخته و قرمز، خشک و داغ شدن پوست بدن، افزایش درجه حرارت بدن به دلیل کاهش تعریق، بی حالی و سستی علایم و نشانههای آفتابزدگی است |
10 |
گیاه ریحان آرامبخش بوده و خوردن آن سرفه را تسکین داده و سردرد را بر طرف میکند. در مسافرتهای طولانی اگر به حرکت تند اتومبیل حساسیت دارید، خوب است چند شاخه ریحان با خود بردارید و آن را بو کنید تا دچار سردرد و اضطراب نشوید. خوردن ریحان همراه با غذا موجب هضم بهتر غذا و از یبوست جلوگیری میکند. این سبزی از مسمویت غذایی پیشگیری کرده و مانند سایر سبزیهای تازه، سرشار از ویتامینهای مختلف است، که هر قدر تازهتر باشد از ویتامین بیشتری نیز برخوردارست. |
11 |
نوشیدن روزی 2 یا 3 فنجان شیر بدون چربی یا کم چرب، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 20 درصد کاهش میدهد. بالا بودن وزن مهمترین عامل ابتلا به دیابت نوع 2 است و مصرف شیر کم چرب علاوه بر تامین نیازهای تغذیهای فرد، اثر چاق کننده چربی موجود در شیرهای کامل و پرچرب را از بین میبرد و وزن شخص را کاهش میدهد، به همین علت شیر دارای خاصیت محافظتی در برابر بیماری دیابت است. |
12 |
شایعترین سرطان در میان زنان کشور سرطان پستان است، سرطان دستگاه گوارش، ریه و پستان هم جز سرطانهای شایع در کشور هستند. تکنولوژی جدید تغییر الگوی تغذیه مردم، آلودگی هوا، افزایش سن در ابتلا به انواع سرطان مؤثرست. با تغییر فرم در هر یک از ارگانهای بدن به پزشک مراجعه کنید تا با درمان به موقع از گسترش بیماری در بدن خود جلوگیری کنید. |
13 |
برای جلوگیری از چاقی , به جای آنکه فرد با رژیمهای غذایی طولانی مدت خود را اذیت کند و به خود فشار آورد، رژیمهای آسان خنده میتواند مفید واقع شود. در حالی که بسیاری از متخصصان میگویند تنها با تحرک فراوان میتوان عضلات بدن را به حرکت درآورد و به واسطه آن لاغر شد؛ بررسیها نشان میدهد خندیدن هم میتواند این عضلات را تکان دهد و در نهایت افراد را لاغر کند. به هر حال، کسانی که تصمیم دارند با شادمانی و بشاش بودن وزن خود را کم کنند باید روزی 10 بار از ته دل بخندند. |
14 |
تصور اینکه اگر شخصی یک بار در روز اجابت مزاج نداشته باشد دچار یبوست است ، تصوری واهی است. و تعداد زیادی از بیماران مبتلا به یبوست را میتوان با افزودن مقادیر زیادی از غذاهای حاوی فیبر بالا مانند سبوس، گندم با پوست، دانههای حبوبات، میوهها و سبزیجات خاص به رژیم غذایی به علاوه افزایش مایعات معالجه کرد. مکملهای فیبری شامل فیبر غیرقابل هضم در سبزیجات مانند سبوس اغلب توصیه میشوند و میتواند منافع بسیاری در بهبود و تسکین یبوست داشته باشد. |
15 |
چون مواد شوینده قوی و کار با اجسام سخت، به راحتی لایه محافظ ناخن را از بین میبرند و موجب ترک خوردن آن میشوند، پس بهترست در همه حال، حتی زمان جارو کردن، از یک دستکش محافظ استفاده شود. سعی کنید حتما بعد از کار با مواد کثیف، ناخنهایتان را با برس ویژه تمیز کنید. در ضمن برای جلوگیری از شکننده شدن ناخن در زمان سوهان کشیدن، هیچگاه ناخنها را در دو جهت سوهان نکشید. به کودکان خود یاد بدهید نباید از ناخن تمیز استفاده ابزاری کرد؛ چون به شدت به بافت ناخن صدمه میزند. |
16 |
اگر نوزاد شما گریه میکند حتما باید با یک پزشک مشورت کنید اگر پزشک به شما بگوید که علت ناراحتی کودک قولنج است, عمدتا تا یک سالگی به کلی از بین میرود. - دایما به گریه نوزادان توجه کرده و عکسالعمل نشان دهید. شاید کودکتان گرسنه یا خسته باشد. شاید دردی داشته بشد. شاید سرد یا گرمش باشد. شاید بیحوصله شده است و یا شاید لازم باشد که جایش تمیز شود. - نوزاد را حرکت دهید و یا برای او موسیقی پخش کنید. - حتما نوزادتان را ماساژ دهید. |
17 |
به مسافران هوایی توصیه می شود قبل از پرواز، موارد بهداشتی زیر را رعایت کنند. ـ از پوشیدن لباس تنگ خودداری نمایید. - مقداری دارو تحت نظر پزشک خود به همراه داشته باشید ( مانند داروهای سرماخوردگی، آنتی بیوتیک، داروی مخصوص معده، داروی ضد اسهال و آرامبخش ). - حداقل 13 ساعت قبل از پرواز از افراط در خوردن نوشابه و مواد غذایی نفاخ مانند لوبیا، خیار و .... خودداری کنید. - از مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم که مدتها در معده باقی میماند، قبل از سفر صرفنظر کنید. |
18 |
مصرف فلفل قرمز و گل کلـم سبـب کند شدن رشد تومورهای سرطانی می شود و با آن مبارزه می کند. فلفل قرمز و گل کلـم در مبـارزه و درمـان سرطانهـایـی از قـبیـل سرطان پانـکـراس ( لوزالمعـده ) یـا سـرطان تخمدان موثر است . محققان به این نتیجه رسیدند کـه گـل کلم به طور جـدی روی رشـد و نمو سلول های سرطانی تخمدان تاثیر دارد. |
19 |
افرادی که تمایل دارند اشتهایشان زیاد شود میتوانند با خوردن زیتون به اشتهای خود بیفزایند، اما کسانی که قصد دارند لاغر شوند حتما از زیتون شور در رژیم غذایی خود استفاده کنند. برگ زیتون فشارخون را کاهش داده و جوشانده برگ آن، میتواند درد دندان را تسکین دهد. مصرف روغن زیتون از سکته قلبی و ابتلا به انواع سرطان جلوگیری میکند. این روغن نقش بسیار مؤثری در پیشگیری از پیدایش بیماریهای قلبی ـ عروقی دارد و مصرف روزانه 20 تا 30 گرم روغن زیتون میتواند از ابتلای افراد به سکته قلبی جلوگیری کند. |
20 |
خنده موجب ازدیاد طول عمر میشود. خنده موجب کاهش فشارهای روانی میشود. با خنده اکسیژن بیشتری به بدن میرسد. خنده استقامت انسان را در مواجهه با مشکلات و بیماری ها دو چندان می کند. خنده بهترین درمان براى افرادى است که دوران بهبودى پس از سکته قلبى را طى مى کنند. خنده بر کاهش فشار خون بیمارانى که در خنده درمانى شرکت کردهاند، به میزان محسوسى موثر بوده است. به کمک خنده با روحیه بالاتری به حل مشکلات میپردازید. |
21 |
آیا می دانید یک بار قهقهه زدن برابر با نیم ساعت ورزش مداوم مفید است. خندیدن باعث می شود که فعالیت رگ های خونی بهتر صورت بگیرد و قلب به طور کامل کارش را انجام بدهد. کسانی که زیاد می خندند کمتر در معرض سکته های قلبی قرار می گیرند.لذا دیدن فیلم های کمدی برای خندیدن بسیار توصیه می شود. |
22 |
میزان مطلوب دریافت سدیم در روز برای هر نفر حداکثر 25 گرم است، با توجه به این که مقدار سدیم مورد نیاز بدن به صورتهای مختلف از طریق مواد غذایی مانند شیر،تخممرغ، آجیل، رب، انواع سس و کالباس به بدن میرسد مصرف بیش از 6 گرم نمک در روز توصیه نمیشود. اگر فرض کنیم به طور متوسط 3 گرم نمک به صورت ناخواسته به بدن میرسد مقدار نمکی که برای هر نفر در روز توصیه میشود نباید از 3 گرم بیشتر باشد. |
23 |
والدین مراقب بهداشت کودکان خود در مهدهای کودک باشند*در صورت ضرورت کودکان خود را به محیطهای کوچکتر بسپارند که با کودکان و افراد کمتری در تماس باشند. همچنین، باید اطمینان حاصل کنند که پرستاران کودک در این مراکز مرتب شستوشوی دستها را رعایت کنند. در صورت بیمار شدن کودکتان به او مایعات فراوان بدهید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. |
24 |
استفاده زیاد از سشوار و رنگهای شیمیایی باعث موخوره موها میشود. تغییراتی مثل موخوره، شکافتگی انتهای موها و خشکی مو غالبا در اثر آسیبهای آرایشی، مثل استفاده زیاد از سشوار یا رنگهای شیمیایی است. کمبود پروتئین میتواند از رویش موها جلوگیری کند. |
25 |
مصرف میوه و سبزی متنوع در وعدههای غذایی، علاوه بر اینکه آنتی اکسیدانهای مورد نیاز بدن برای مقابله با انواع بیماریها و حتی سرطانها را تامین میکند اثر سمومی را هم که به علت هضم غذای پر کالری در بدن به وجود میآید خنثی میکند. هر چه رنگ میوه و سبزی تیرهتر باشد میزان مواد محافظتی آن بیشترست. |
26 |
نوشیدن چای سبز میتواند انسان را در برابر آسیبهای ناشی از حملات قلبی و سکته مغزی حفظ کند . پژوهشگران انگلیسی ماده اپیگالو کاتکین سه گالات(AGCG)را در چای سبز کشف کردند که با کاهش مرگ سلولهایی که معمولا در پی سکتههای قلبی و مغزی رخ میدهد از آسیب این حملات میکاهد. به نظر میرسد این ماده از فعلیت پروتئینی موسوم به استات یک که در پی رویداد استرس نظیر سکته قلبی یا مغزی باعث مرگ سلولها میشود، جلوگیری میکند. |
27 |
استفاده از آب صابون شیوهای موثر برای از بین بردن ویروس ایدز بشمار میرود. صابون و آب معمولی میتواند به گونه موثری ویروس عامل بیماری ایدز یا HIV را نابود کند. تماس ترشحات دهانه رحم با آب صابون برای مدت 2 تا 6 دقیقه به شمار ویروسهای HIV را در این ترشحات به میزان بیش از یکهزار برابر کاهش میدهد. |
28 |
مصرف مقادیر قابل توجهی از کلسیم در سنین پیش از نوجوانی در دختران در پیشگیری از شکستگیها و آسیبهای استخوانی و ابتلا به پوکی استخوان در سالهای بعدی زندگی تاثیر زیادی دارد، چرا که بخش عمده چگالی و تراکم استخوانی در طول این دوره از رشد شکل میگیرد و از اینرو این سن ممکن است مهمترین زمان نیاز به کلسیم بالا در دوره زندگی زنان باشد. |
29 |
پستـه سرشار از آهن و خونساز است و ارزش غذایـی آن حتی از مواد پروتئینی مـاننـد گـوشـت, شـیـر, تخم مرغ و حبوبات بیشتر است. پسته همچـنیـن در تقـویـت حـافـظه و افزایش نیرو و نشاط در کودکان و جـوانـان آثار مثبتی دارد. پروتئین, کلسیم و ویتـامیـن هـا,A ی B2 ,B1 و B3 از مواد دیگر موجود در پسته است. |
30 |
گریپ فروت حاوی مواد مغذی زیادی مانند آنتیاکسیدان لیکوپن است ولی مصرف آن به همراه برخی داروها مفید نیست. آب گریپ فروت بر آنزیمهای خاصی که داروهای بخصوصی را در روده و کبد تجزیه میکنند تاثیر میگذارد یعنی به این ترتیب ممکن است منجر به بروز عوارض جدی دارویی شود. داروهای شناخته شدهای که امکان تداخل مهم با مصرف فرآوردههای گریپ فروت را دارند شامل داروهای ضد تشنج، داروهای ضد افسردگی، داروهایی که برای بی نظمی ضربان قلب تجویز میشوند، است. |
31 |
از مصرف بیش از حد آجیلها (به خصوص مغزها) به دلیل داشتن چربیهای زیاد و در نتیجه تولید انرژی بیش از حد نیاز روزانه خودداری کنید. خوردن بیش از حد آجیل و مغزها علاوه بر کاهش اشتها برای مصرف وعدههای اصلی غذایی باعث ایجاد مشکلات گوارشی میشوند. هنگام خرید توجه کنید که پوسته آنها شکاف، سوراخ یا کپک زدگی نداشته باشد و ضمنا اگر موقع تکان دادن انواع آجیل پوسته در صدای تلق تلق از درون آن به گوش برسد معلوم میشود که دانه چروکیده شده کهنه است |
32 |
زیتون به دلیل دارا بودن املاح غنی معدنی و ویتامینها میوهای مغذی و بسیار مفید است و جویدن برگ آن نیز بوی بد دهان را از بین میبرد. فسفر، کلسیم و پتاسیم، آهک، پروتئین، روغن، گوگرد و آهن از خواص درمانی زیتون است. استفاده زیاد آن تاثیر منفی در وضعیت خواب افراد میگذارد. مخلوط مساوی روغن زیتون و گلیسیرین نیز نقش مفیدی در معالجه پوست پای ترک خورده، درمان شوره سر و ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو دارد. پوست و برگ درخت زیتون دارای خواص تببر است. |
33 |
چنانچه میخواهید کلسترول خون خود را کاهش دهید، مصرف ماهی و مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید. استفاده از گوشتهای کمچربی، حبوباتی مثل نخود، لپه، عدس و لوبیا، لبنیات کمچرب و مصرف میوهها و سبزیهای تازه در کاهش کلسترول خون مؤثر است. همچنین استفاده کمتر از جگر، قلوه و کله پاچه، عدم استفاده بیش از 3 عدد تخم مرغ در هفته و خودداری از مصرف غذاهای چرب آماده مثل سوسیس، کالباس، چیپس، شکلات و ... نیز در این امر تأثیر بسزایی دارد. |
34 |
غذاهای منجمد شده در مقایسه با غذاهای طبیعی از میزان کمتری ویتامین k برخوردارند. ویتامین k یک ویتامین محلول در چربی است که باکتریهای روده نیز میتوانند این ویتامین را بسازند. اشعه ایکس، اشعه رادیواکتیو، آسپرین و آلودگی هوا از جمله عوارض از بین برنده این ویتامین هستند. |
35 |
شما که می خواهید لاغر شوید : همیشه صبحانه بخورید- سعی کنید در طول روز زودتر غذا بخورید-شام باید حداکثر 6 ساعت قبل از خواب خورده شود.- هیچ وقت کمتر از 1200 کالری در روز مصرف نکنید زیرا کمتر از 1200 کالری جوابگوی نیازهای پایه بدن نیست -از مصرف پودرها و قرصهای لاغری خودداری کنید. |
36 |
مصرف نعناع و عرق نعناع سبب از بین رفتن سکسکه میشود. برگهای تازه نعناع حاوی ویتامینهای A، B، C و کلسیم، گوگرد و کلر است و برای افرادی که دچار سکسکه میشوند مفیدست. همچنین، از نعناع و عرق آن به عنوان ضدعفونی کننده مجاری گوارشی و برای درمان مشکلات دستگاه تنفسی و امراض قلبی و دردهای شکمی از آن استفاده میکنند. در سراسر نقاط دنیا از نعناع و عرق آن برای انواع بیماریهای معده کمک میگیرند. |
37 |
استفاده از هرگونه مواد آرایشی ممکنست باعث ایجاد بیماریهای خاص خود شود؛ مثلا استفاده زیاد از لوازم آرایش چشمی میتواند منجر به زخم قرنیه و عفونتهای چشمی شود. حتیالامکان از مواد آرایشی استفاده نکنید و در صورت مصرف از مواد آرایشی استاندارد استفاده و نکات بهداشتی را هنگام استعمال رعایت کنید. در هنگام خواب مواد آرایشی را کاملا از پوست بزدایید. |
38 |
میزان بالای فیبر در موز، سطح کلسترول خون را پایین میآورد. موز میوهای مقوی است که در تسکین و بهبود علایم سندرم قبل از قاعدگی در زنان میتواند مؤثر باشد. این میوه گرمسیری سرشار از پکتین است. موز سبز در یک سوم حیوانات آزمایشگاهی سبب کاهش کلسترول و در 30 درصد آنها سبب افزایش کلسترول شده است. موز کاملا رسیده نرم و نشاستهای برای معده خوب است. موز سطح پوشاننده معده را قوی و مستحکم میکند. موز سرشار از ویتامین b6 است. |
39 |
ماده گاماتو کوفرول که به طور طبیعی در برخی دانههای روغنی به ویژه در مغز گردو، کنجد، ذرت و روغنهای آنها وجود دارد و ساختار شیمیایی ویتامین E را در این مواد تشکیل میدهد از تکثیر سلولهای سرطانی پروستات و ریه جلوگیری میکند. |
1- خــــــــــواص ســــــــــــــیر
سیر قوه باء را تقویت می کند،ادرار را زیاد نموده و عروق شعریه را باز می کند و همین موضوع سبب می شود که فشار خون پایین بیاید. سیر بهترین درمان نسیان وفراموشی است،خوردن سیــــــر کدورت ذهن را از بین می برد . میکروبهای وبا و گریپ و عده ی زیادی از میکروبها را نابــــود
می سازد . سیر بهترین مقوی پیاز مغز بوده،روی غدد مغز تاثیر نیکو دارد . سیر دارای ویتامینهای
ث،ب بوده و خوردن ان برای بیماران رماتیسم و نقرس مفید است و بوی آن را معمولا" با خـوردن
سبزیهای سبز می توان از بین برد .
سیر اثر نیکویی در ضدعفونی کردن معده دارد،ولی نباید در خوردن آن افراط کرد اگر با غذا همــه روزه یک پر سیر میل نمایید بوی آن شما را آزار نمی دهد و همیشه سالم خواهید بود .
2- خــــــــــــواص کنجـــــــــــــد
کنجد زیاد کننده زور و عامل طول عمر است. غذایی که بر هر دارویی ترجیح دارد،کنجد است که تقریبا" بیشتر مواد مورد نیاز سا ختمانی بدنی را دارد . لذا یک غذای قیمتی و پر ارزش برای انسان
متمدن است . دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد . قوت،جوانی وتعادل زندگی و صحت را به انسان می بخشد . کنجد برای زن،مرد،کوچک و بزرگ برای ادامه ی حیات و طول عمر مفید است.
اثر آن در تعویض سلولهای کهنه ی بدن،بسیار سریع است و در تسهیل فکر عمل آن قابل تحسین است
و در رفع آلامی مانند :سرطان،سل و کم خونی کم نظیر می باشد .
در زندگانی جدید که فکر بشر بیش از سایر اعضای بدن او به کار می رود،کنجد از نان واجب تر است.
3- خــــــــــــــواص جـــعفـــــــــــری
جعفری سرشاراز ویتامین آ ومخصوصا" ویتامین ث، دارای آهن ،آهک وفسفر است .
خاصیت های آن : مقوی ، اشتها آور، محلل، برای سینه مفید است تخم جعفری دارای آپیول
است که آپیول ماده ی پر قوتی است که تب براست و نیز خون را ضدعفونی ومجاری روده ها
راضدعفونی می کند و از ابتلای بددن به سرطان جلوگیری می کند ، از این رو باید جعفری را جزء غذای روزانه اشخاص کم خون و یا بچه هایی که دیر رشد می کنند وارد کرد .
اگر چشم شما درد می کند و یا ورم چرکی کرده ضماد برگهای جعفری را روی آن بگذارید دردو ورم آن را برطرف می کند . برگ جعفری را بکوبند ودر عرق بخیسانند و بر گونه بگذارند در مورد آنژین مفید است و معمولا"این گونه ضماد را باید چند بار تجدید کرد.
4- خــــــــــــواص ریحـــــــــــــان
ریحان همان است که در سبزی خوردن معروف است تخم وبرگ ریحان مقوی روده ومقوی قلب می باشد . مرض داءالفیل یک مرضی است که ساقهای پا ضخیم و باددار
می شود که ساق پا به ضخامت پای فیل می شود به این می گویند : (داءالفیل) لذا ریحان را بکوبند بر ساق پا بمالند مرض برطرف می شود ، البته بعد از ترک قند چای و شکر وپاک کردن معده از اخلاط فاسده.
5- خــــــــــــــواص جـــــــــــــــــو
نان و غذاهایی که با جو پخته شوند دارای مقدار زیادی ویتامینهای ب هستند ودر تقویت میکروبهای مفید روده ها موثر می باشند واز این جهت است که دهاتیها یی
که نان جو می خورند دیر پیر می شوند و موی سرشان نمی ریزد. جو سبوس آن
یکی از بهترین درمان کلسترل می باشند .
اگر خوردن نان جو را مخالف شان خود می دانید دلخور نباشید ، سوپ سبوس جو واشکنه ی آن نیز همین فواید را دارند. با غذای خود گاهگاهی سوپ یا اشکنه آن
یا دم کرده ی سبوس جو را میل کنید تمام منافعی را که شمردیم عاید شما خواهد شد .
6- خـــــــــــواص سـیاهـدانـــــــــــه
سیاهدانه گرم و خشک است در درجه دوم اگر سیاهدانه کوبیده با صابون بر صورت بمالند جــــــــــلای
صورت دهد،گلف را ببرد،بوی سیاهدانه بهق و برص و زکام و درد دندان را مفید است .
سیاه دانه دوای همه ی دردها است و خاصیّتش تا هفت سال باقی می ماند بعدا" فاسد می شود و نیــــــــز
زیاد کننده شیر مادران می باشد. نیز سیاه دانه تریاق سموم بارده است،یعنی دفع سم بارده از بدن می کند
و مداومت آن هر صبح با روغن زیتون برای سرخ کردن صورت و تصفیه خون نافع است،اما بـــــرای مردم امروز که ماده مرض عموم از حرارت است خوردن سیاه دانه با روغن زیتون ضرر دارد .
7- خــــــــــــــــواص تـــــــــــــــــره
تره تیزک و انواع دیگر آن که بولاغ اوتی و شاهی نامیده می شوند،دارای ید،آهن وفسفر می باشند و مقادیر زیادی ویتامین ث دارند،این گیاه برعکس توت فرنگی مهیج می باشند و این خاصیت نیـــــز مربوط به ید می باشد،زیرا این گیاه ها ترشح سیب آدم را کمی زیاد می کنند واز این رو مهیــــــــج
می باشند،به علت داشتن ویتامین ث در بیماری قند و امراض جلدی فوق العاده مفید می باشند تره تیز
همین خاصیت را دارد و خوردن آن از ابتلا به بیماری قند جلو گیری می کند . انواع تره تیزک و تره
فشار خون را پایین می آورند و خوردن آنها برای درمان کلیه عفونتها مفید است.
8 8- خــــــــــــواص اسفنــــــــــاج
اسفناج سرشار از ویتامینهای آ،ب،ث می باشد اگر در ماههـــــــــــــای اردیبهشت و آبان این سبزی چیده شود ویتامین ث آن خیلی زیاد اســت و هضم آن آسان است . اسفناج دارای مقدار زیادی آهن است و صد گـــــرم
اسفناج چهل تا پنجاه میلی گرم آهن ،آهک،فسفر،منیزیم و پتاسیم دارا است
کلروفیلی که در اسفناج است عضلات روده ها را تحریک کـــــــــــــرده و سلولزهای آن تخلیه ی مدفوعات را آسان می کند . اسفناج جاروی حقیقی
مجاری دستگاه گوارش است که به خوبی آن مجاری را پاک می کند .
نیز اسفناج برای کسانی که کبد حساس و ناراحتی دارند ،مبتلا به رماتیسم
می باشند ، سنگ کلیه و مثانه ویا ورم روده دارند منع شده است.
9- خـــــــــــــواص نعنـــــــــــاع
نعناع ،دوست باوفای کبد است، ترشی صفرا را رقیق می کند و کلسترل خون را
پایین می آورد و به همین جهت پیری را به تاخیر می اندازد برای این منظور یعنی
سیال کردن صفرا بهتر آن استکه قبل از غذا خورده شود . یک فنجان دم کرده ی نعناع، بعد از غذا هضم را آسان و اختلالات معده ای را بر طرف می کند .نعناع به علت داشتن اسانس و عطر مخصوص ، میکروب کش قوی است مخصوصا" سرما
خوردگی را درمان می کند ودر بیماریهای حصبه و کولی باسیلوزکه یک نوع بیماری معده است بسیار نافع بوده و به طور قطع از مرض جلوگیری می کند نیز معالج امراض پوستی مخصوصا" اگزما وخارشهای جلدی می باشد و ضماد آن برای سوختگی و برطرف کردن سرخی وخارش پوست نافع است.
1010- خـــــــــواص گــــــــــل خطـــــــــــمی
گل خطمی را سابقا" که مانند امروز مواد ضد عفونی مصنوعی فراوان نبود، پزشکان برای
ضدعفونی زخمها از گل خطمی استفاده می کردند، سایر گلها نیز فوایدی نظیر آن داشتند.
تنقیه گل خطمی معده را ضد عفونی کرده و زخمهای آن را التیام می دهد . برای شستشوی
زخمها سابقا" از مطبوخ گل خطمی استفاده می شد و هنوز هم برای زرد زخم معمول است
و هیچ یک از داروهای گران قیمت امروز جای آ نرا نگرفته است .
11- خــــــــــواص مغز تخم کــــــــــــدو
مغز تخم کدو طبیعتش در درجه ی دوم سرد و در درجه ی اول تر می باشد برای
حرقه بول و لاغری گرده ( کلیه ) و قرحه (زخم) مثانه و خشونت سینه و نزف الدم
(خون سینه) که سل گویند و تبهای حاره و تشنگی و قرحه ی معاء (زخم روده) مفید
است . روغن تخم کدو برای رفع بی خوابی و یبوست دماغ و صفرایی (درد معده)
و سل و تبهای حاره بیعدیل است ، اگر تخم کدو و بدلش مغز تخم هندوانه می باشد .
12- خـــــــــــــــــــــواص انـــــــــــــــــــــــار
آب انار شیرین در شیشه ریز و بگذار
در آفتاب گرمش تا با قوام آیـــــــــــــد
می کش به میل آنگه در چشم خود که بی شک
خارش بر دزدیده نور بصر قـــــــــــــرایـــــــــد
یعنی آب انار شیرین را در فصل گرمی هوا بریزدر شیشه و تقریبا" یک ماه یا بیشتر بگذارد
در آفتاب که آب انار به قوام آید بعد از پاک کردن معده از خلاط فاسد از آب انار نامبرده با میل در چشم بکشید ، خارش چشم را برطرف می کند و نور چشم را زیاد می کند .
هر قدر آب انار نامبرده کهنه تر باشد بهتر و خاصیت آن زیادتر است .آب انار اندرون آدمیزاد را پاک می کند.
13- خـــــــــــــــــــواص انگــــــــــــــــــــور
انگور پی را محکم می کند، درد را برطرف و روح را با نشاط می سازد حضرت رو به سوی خداوند از غم واندوه شکایت کرد ، دستور رسید که انگور بخور . انگور سه عمل مفید و موثر در مجازدارد: مسهل و ملین معده است ، پاک کننده خون و ومغذی بدن است ، آب انگور
قوا را تجدید می کند ، دوران خون را تحریک می کند و ترشیدگیهای معده را برطرف
می سازد . در بیماری کبد و کلیه سودمند است و انواع تبهای مختلف را مداوا می کند .
در مرض سوء هاضمه و نقرس و امراض قلب و صفرا مفید است . از شدّت و حدت سل و
سرطان و آزار آنها می کاهد و دارای ویتامین آ، ب، ث، می باشد.
14- خـــــــــــواص میـــــــــــــــوه بــــــــــــه
امام باقر فرمو دند : میوه به غبار اندوه را از خاطر محو کند آنچنان که انگشتان شما چکه های عرق را از پیشانی شما
می سترد .
میوه به جلادهنده قلبها است. دهان شما را پر از گوشت و قلب شما را لبریز از شهامت وچشمــان شمــا را مــالامــال از
مناعت خواهد ساخت. و نیز برای قلبهای ضعیف داروئی مانند به کم است .
به،به قلب قوت بخشد و ترس را از دلها بزداید،اعصاب را خوانا سازد . شربت به نیز دل را قوت دهد و معده را قـوی
گرداند واشتهای طعام می آورد وطبع را می بندد.
15- خـــــــــــــــــــــوا ص پرتغـــــــــــــــال
پرتغال شاه میوه زمستان است پرتغال سرشاراز ویتامینهای ب، ث و دارای آهن ، آهک ،
کلسیم ، فسفر، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، مس است . ویتامین آ درپرتغال ناپدید است ،ولی
در این میوه کاروتن وجود دارد و چنانچه می دانید کاروتن ماده ای زرد رنگ است که البته
آن را در هویج کشف کرده اند و بعضی از میوه های دیگر هم این ماده را دارند . این ماده
پر از ویتامینی است که وقتی خورده شود با عصیر کبد مخلوط شده و درکبد ویتامین آ می
سازد و به خون می فرستد پرتغال دارای اسیدهای مختلفی است که مهمترین آنها اسید مالیک ،
اسید تارتریک مخصوصا" اسید نیتریک می باشد ولی اسید سیتریک در پرتغال خیلی کم است .
116- خـــــــواص خـــــــــربـــــــــــــــزه
امیر المومنین (ع)در مورد خربزه چنین فرمودند : خربزه در نفس خود دارای ده شخصیت است که هر ده تای آن حیاتی و غریزی است : 1-طعام است یعنی خوردنی است . 2- شراب است یعنی نوشیدنی است .3- ریحان است زیرا معطر است . 4- حلوا است ، زیرا شیرین است .5- همچون گیاه اشنان مفید است .6- همچون خطمی در تصفیه روده ها موثر است .7- سبزیست زیرا خواص سبزی درآن است .
8- نان خورش مردم است .9- به جای دوا قوی باه را می افزاید و مثانه را می شوید و ادرار را به جریان می اندازد . 10- در خربزه هیچ درد و بیماری نیست.
17- خــــــــــــــــواص خـــــــــــرمـــــــــــــــا
در خرما فواید زیادی است ، بدن راگرم و فعال می سازد زمین تن را حاصلخیز می کند و مولد خون غلیظ می باشد ، در التهابات روده ومعده سودمند وبرای درمان سرفه ی خشک و التهابات ریوی وتهیجات مجاری ادرار مفید است . خرما کثیرالغذا ودارای ویتامینهای ب، ث، و قند وسلولز و مواد آلبومینوئیدی و املاح معدنی است و به علت داشتن منیزیم ضد سرطان است .
خرما یکی از بهترین میوه های مناطق گرمسیر است که خوردن آن سوء هاضمه را از بین
برده ودر عین حال غذایی مقوی می باشد که برای تغذیه ی اطفال بسیار مفید است ولی خرما
را نباید زیاد خورد . نیز خوردن خرما با ماست بسیار مفید و مغذی است و بهترین غذا برای
افراد کم خون خرما است .
18- خــــــــــــــــــــــــــــواص سیـــــــــــــــب
سیب یکی از بهترین میوه های معجزه گر است ، زیرا خاصیت پاک کردن سم وقدرت غذایی
دارد . سیب به علت داشتن مواد قلیایی اسید اوریک را حل می کندو ترشحات غدد بزاق و معده
را مساعد و متعادل می سازد . برای معالجه ی مرض چاقی نیکوست و همچنین برای بیماریهای کبدی ،معده ای ،مجاری ، ادرار و سینه درد موثر می باشد .
به علت داشتن فسفر اعصاب و مغز را تقویت می کند برای امراض حصبه ای ،اسهالی و اسهال خونی وامعاء ( ورم امعاء ) بسیار نافع است . اسهال را به خوبی معالجه می کند و از
طرفی مانع سوء هاضمه شده و به این ترتیب معده را منظم می کند .
سیب برای مبتلایان به امراض مفاصل زیاد تجویز می شود ،سنگهای کلیه را دفع می نماید.
19- خـــــــــــــــــــــــــــــوا ص گلا بـــــــــــی
خوردن گلابی صورت را نیکو و دل را و آرامش می بخشد و نیز موجب نیروی قلب وپاکی
دل است . گویند گلابی مفرح و مقوی قلب است و دماغ و فرح بخش است روح و اعضاء
درونی را ( مانند کلیه و مثانه ) منظم می کند گلابی مدروملین است ، درد مثانه را تخفیف
می دهد . تانن و املاح معدنی پتاسیم که در گلابی موجود است .
اسید اوریک را به هر اندازه که زیاد باشد حل می کند به همین جهت برای کسانی که مبتلا به
رماتیسم و نقرس ودرد مفاصل هستند بسیار مفید می باشد و کسانی که مبتلا به فشار خون هستند اگر به طور مرتب گلابی بخورند خون آنها تصفیه شده و نتایج گرانبهایی خواهند برد
پو ست گلابی دارای ویتامین بیشتری است وباید آنها با پوست خورد
20- خــــــــــــــــــــــــوا ص نارنـــــــــــــــــــــج
نارنج یکی دیگر از مرکبا ت بسیار نافع است که در طب مصرف زیاد دارد ، برگش دارای
بویی پسندیده است و عطری مطبوع دارد ، طعم آن کمی تلخ است دم کرده برگ آن دارای اثر
محلل بوده و تشنج را از بین می برد . بهار نارنج دارای عطری خوشبو و طعمی نیکو است ،
ضد تشنج بوده و درمان سکسکه است آب مقطر آن برای معطر کردن شربتها در داروخانه ها
زیاد به کار می رود .
آب مقطر بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است . پوست نارنج دارای
مصارف طبی است و خلال پوست آن در بعضی غذاها مصرف دارد . آب نارنج دارای ویتامینهای ث ، ب ، د ، بوده و خواص آبلیمو را دارد.
21- خـــــــــــــــــــــــوا ص هـــــــــــــــــــــــویج
هویج سرشار از ویتامین آ ، ب ، د ، ث ، ب ، ا ست دارای آهن ، منگنز وچند فلزحیاتی دیگر است. و دارای قندی ا ست که برای مبتلایان به مرض قند ضرری ندارد و مقوی
است .
خوردن آن پوست را نرم و لطیف و قشنگ می کند و برای دردهای معده و پا یین آ وردن
تب مسکن خوبی می باشد و نیز جوشانده ی هویج و پیاز که به آن آبلیمو زده باشند عامل
موثری برای درمان امراض عصبی است.
به علت داشتن ویتامینهای آ، ب، د، تاثیر نیکویی در رشد دارد و برای کم خونی و کمبود
ویتامین زیاد توصیه شده است امراض کبدی و صفرایی و کلیوی را درمان می کند و همچنین
در رفع قولنج و بیماری آپاند یس نیز موثر می باشد .
22- خـــــــــــــــــــــــــوا ص انجیــــــــــــــــــــــر
انجیر لذت کاهست ،هم خوشی دراطعام ، هم صحت در بدن است ، هم انبساط تن ، در معالجه
کبد و تصفیه خون مفید است ودر مورد سل و سرطان بسیار مفید است . عربها بیماری سفلیس
را با خوردن انجیر و بادام و امساک از چیزهای دیگر معالجه میگردد .
انجیر گرم و تر و برای درد سینه و سرفه و بیماری مبرد نافع است . ولی افراط آن برای چشم و معده مضّر است و مصلح آن کرفس است . انجیر سرشار از ویتامینهای آ ، ب، ث،
و دارای مواد چربی ازیته ، قند ، آهن ، کلسیم می باشد ، اگر در شیر بجوشانند ، جوشا نده ای
است که غرغره ی آن برای تورم لثه های دندان سودمند است .